KONYA / KULU - Tuzyaka Ortaokulu

.
Tuzyaka Mahallesi 141222 Sokak No2/1 P.K.42770 Kulu/KONYA
Vizyon
Araştıran, sorgulayan, çözümleyen, öğrenmeyi öğrenen, bilgisini yenileyen öğretmenler ve yenilikçi, değişimci, ekip çalışması yapabilen, katılımcı anlayışa sahip yöneticilerle öğrencilerimizi bilgiyle donatarak, önlerindeki engelleri bir bir aşmalarını sağlayarak geleceğe yönlendirmek... Bilinçli, ilkeli, kararlı, kaliteli, kendisine, çevresine ve topluma yararlı işler yapan, yaptıran ve yöneten bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.
Misyon
Milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, vatanını, milletini, bayrağını ve insanını seven, genel ahlak kurallarına uyan, toplum bilincini kavramış, bilgi ile donatılmış, geleceğe yön verecek, çağdaş, demokrat, yüreği sevgi dolu dünyanın en güzel çiçeklerini yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz 2015 TEOG Sınavı genel ortalamalarına göre ilçe genelinde ikinci olmuştur. 2 öğrencimiz Ankara´daki Fen Liselerini, 1 öğrencimiz Konya il Merkezinde bulunan Anadolu Lisesini, 1 öğrencimiz Şereflikoçhisar´daki Sağlık Meslek Lisesini diğer öğrencilerimiz de Kulu İlçe merkezindeki Anadolu Liselerini ve diğer liseleri kazanmıştır. Ayrıca Satranç Turnuvalarında İlçe birincisi olmuştur.
KALORİFER (KÖMÜRLÜ)
KENDİ İMKANLARIMIZLA, SERVİS VAR.
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ KASABA MERKEZİNDEDİR. KASABAYA 4 YERDEN ÖĞRENCİ TAŞIMASI YAPILMAKTADIR KASABA TUZGÖLÜNÜN BATISINDA YER ALIR. KONYA ANKARA KARAYOLUNU ANKARA ŞERFLİKOÇHİSAR´A BAĞLAYACAK OLAN VE YAPIM AŞAMASINDAKİ YOL KASABANIN MERKEZİNDEN GEÇMEKTEDİR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
BAHADIRLI - FEVZİYE KÖYLERİ ÜZERİNDEN :18 KM BEŞKAREŞ - ZİNCİRLİKUYU ÜZERİNDEN :36 KM